Min kundvagn

Mini Varukorg

10 goda råd rörande mobilstråling

 

1. Vänta med att ta upp telefonen till örat tills det att du ser att samtalet kopplats fram

 

Strålningen från telefonen är markant högre när du ringer upp någon för att sedan minska när samtalet har kopplats fram.

 

2. Begränsa din användning av mobiltelefon när du sitter i bilen

 

eller montera en extern antenn. Detta då bilens kaross reflekterar strålningen och på så sätt förstärker den. Använd alltid headset när du pratar i telefon.

 

3. Använd hörlurar eller högtalarfunktionen

 

Strålningen minskar betydligt när du pratar genom ett par hörlurar. Märk dock att vanliga headset med kopparsladdar leder elektromagnetisk strålning upp till ditt huvud. Kom också ihåg att bluetooth är strålar som enligt studier påverkar din kropp negativt och kan ge biverkningar. Du kan också använda högtalarfunktionen och hålla telefonen på armlängs avtånd. Detta fungerar såklart bara optimalt när du är ensam i ett rum.

 

4. Undvik att ha telefonen liggandes vid sängen eller i sovrummet nattetid

 

Din mobiltelefon sänder ut elektromagnetisk strålning var 20:e sekund och hämtar data och uppdateringar även om du inte aktivt använder den. Detta påverkar och stressar din kropp helt i onödan. Du riskerar att bli sjuk oftare än vanligt, få huvudvärk och att känna dig hängig. Samtidigt utsätter du din kropp för 7-8 timmar med strålning vilket forskning visar kan orsaka andra, mer allvarliga biverkningar som stress, depression, mental påverkan, sömnproblem och i allra värsta fall, cancer. Om du inte kan vara utan telefonen, skaffa då en av mobilpåsar.

 

5. Använd telefonen endast för korta meddelanden

 

Använd inte telefonen vid de tillfällen du vill prata med bekanta i flera timmar. Använd i stället en fast telefon då denna inte avger någon elektromagnetisk strålning. På så sätt slipper du både direkta biverkningar och långtidseffekter för kroppen. Studier har visat att om du håller en mobiltelefon direkt mot örat när du pratar i den så utsätts du för elektromagnetiska fält som är långt mycket större än de fält som kan uppmätas på marknivå nära en sändningsmast (Källa: Kampen mot cancer). Om du inte har en fast telefon rekommenderar vi att du använder Air Tube-hörlurar eller ett mobilfodral som tar bort 99,9 % respektive 86 % av strålningen.

 

6. Undvik att ha mobilen i byx- eller jackfickan

 

Om du har telefonen tätt intill kroppen under längre perioder, utsätter du vitala organ för onödig elektromagnetisk strålning. Studier har visat på samband mellan nedsatt fertilitet hos män och bärande av mobiltelefon i byxfickan. Om du inte kan klara dig utan mobilen bör du skaffa ett anti-strålnings mobilfodral eller en mobilpåser.

7. Udvik närhet till en Wi-Fi-router


Undgå i så stor utsträckning som möjligt att vistas i närheten av en Wi-Fi-router – både hemma och på jobbet. Wi-Fi-routern sänder ut mängder med elektromagnetisk strålning som studier har visat påverkar kroppen negativt. I Ryssland, Tyskland och Kanada har man slutat använda sig av Wi-Fi på flera skolor för undvika att barnen ska påverkas av strålningen.Tyska myndigheter avrådde år 2007 från att använda trådlöst internet. Om du inte klarar dig utan Wi-Fi bör du skydda ditt barn med exempelvis ett anti-strålningsfodral från RadiCover.

8. Stäng av Wi-Fi-routern på natten


Den används ju ändå inte då. Ditt immunsystem kommer att vara aktivt hela natten och lägga all energi på att skydda dig från strålning istället för att reparera cellskador och kroppen. Använd en timer för att själv slippa komma ihåg att slå på och av routern. Helst bör du enbart använda din trådlösa router när det är absolut nödvändigt och allra helst koppla dina enheter till nätet istället för att använda Wi-Fi.

9. Barn bör inte använda mobiltelefoner till annat än korta samtal


Studier visar att barn är betydligt mer, nästan dubbelt så mycket, utsatta när det gäller elektromagnetisk strålning. Detta för att deras kranium och bindväv är väsentligt tunnare är vuxnas. Använd därför alltid ett headset utifall att ett barn ska använda mobilen.


10. Stäng av 3G/4G/5G och Wi-Fi på din telefon och surfplatta


när det inte behövs. Derved undgår du store mængder stråling. BARN: Sätt din surplatta och telefon i flightmode när enheterna används av barn och nätåtkomst inte är nödvändig. Om nätåtkomst är ett måste kan RadiCovers anti-strålingsfilt eller tabletfodral som reducerar 55-86% av strålningen användas.

 

Generellt rekommenderar RadiCover att du inte pratar i mobiltelefon utan ett anti-strålningstillbehör som exempelvis våra mobilfodral eller Air Tube hörlurar. Spana in våra anti-strålningsprodukter! Alla våra produkters effekt är testad och dokumenterad av oberoende, ackrediterade laboratorier.