Min kundvagn

Mini Varukorg

Frågor och svar / FAQ

 

Hur mycket minskas strålningen från exempelvis mobiltelefoner och surfplattor med hjälp av RadiCovers produkter?

Svar: Minskningen beror på vilken typ av trådlös enhet som används. Strålningen från en mobil i riktning mot kropp och huvud minskar med upp till 86% med ett av våra mobilfodral, förutsatt att du pratar i telefon med fodralet stängt. Strålningen från en surfplatta minskar med aningen mindre (37-55%) eftersom fodralet inte kan täckta lika stor andel av enheten då skärmen måste vara synlig under användning.

 

Hur skyddar RadiCovers produkter mot strålning?

Svar: Våra produkter minskar strålning baserat på en eller flera av följande principer:

  1. Blockering av strålning – blockeringen uppnås med hjälp av vårt speciella anti-strålningsmembran som även används i klädesplagg i miljöer med strålning, exempelvis på sjukhus och inom flygindustrin. Denna teknik används i våra tabletfodral, mobilpåsar, anti-strålningsfiltar, till pocketguard och våra påsar till babymonitorer.
  2. Omdirigering av strålarna - genom omställning av mobilantennen kan vi bestämma i vilken riktning strålningen ska skickas/mottas. Denna teknik används bland annat i våra mobilfodral.
  3. Anstånd till enheten – genom att skapa ett avstånd till den trådlösa enheten minskas strålningsintensiteten. Denna teknik används i våra Air Tube hörlurar där ett luftrör minskar avståndet till huvudet med ungefär 20 cm jämfört med vanliga hörlurar, som delvis riktar strålningen hela vägen upp till huvudet.

 

Hur kan jag vara säker på att strålningen, med hjälp av RadiCovers produkter, minskar med den procentsats som uppges?

Svar: Våra produkter har testats av ledande och oberoende, ackrediterade laboratoier som exempelvis Deltalaboratoriet i Danmark. Produkterna har genomgått både ett så kallat SAR-test (standardtest för mobiltelefoner) och ett EMC/OTA-test. Båda visar hur mycket strålning en enhet avger till omgivningen. Vi har testat olika trådlösa enheter utan och med våra produkter och kalkylerat skillnaden. Se alla tester här.

 

 Vil mobiltelefonen eller det trådløse apparat skrue op for antennestyrken, når det bruges sammen med et RadiCover produkt?

Svar: Ja, og alligevel vil du opnå en meget høj grad af beskyttelse, eftersom vores anti-strålingssystem er meget effektivt, og vores produkter er udviklet til at retningsbestemme og reflektere signalet ud andre steder end forsiden af mobilcoveret, hvor anti-strålingsmembranen er placeret.

I en virkelighedstest har vi målt vores covers til at give en netto reduktion af strålerne på 86%. Dette på trods af, at vi har målt og kan konstatere at sendestyrken på en mobiltelefon forøges med ca. 20% ved brug af et RadiCover mobilcover. For øvrige trådløse apparater gælder, at disse i reglen ikke har justerbar sendestyrke.

 

Avger min mobil strålning när den är satt i "Flight mode"?

Svar: Nej, när mobilen är satt i "Flight mode" avger den ingen strålning vilket kan vara ett fördelaktigt alternativ nattetid. Nackdelen med denna funktion är att du inte kan motta vare sig samtal eller data.

 

Tycker ni att jag kan ha min mobil i sovrummet när jag har ett anti-strålningsfodral på?

Svar: Nej. Detta för att mobilen ändå avger strålning, trots att du har ett anti-strålningsfodral på. Fodralet skyddar från strålning riktad mot ditt huvud när du pratar i telefon. Mobilen kommer trots fodralet avge strålning från sidorna och baksidan av fodralet. Du bör därför ha mobilen i en mobilpåse, lägga mobilen i ett annat rum, sätta mobilen i "Flight mode" eller stänga av den helt och hållet när du lägger dig.

 

Om WiFi verkligen är så skadligt, är det då värt att lägga pengar på anti-strålningsprodukter när WiFi-signaler ändå finns överallt runt omkring oss?

Svar: Många forskare anser att WiFi är skadligt då det påverkar kroppens biologiska system så som celler och immunsystem. All strålning är som mest intensiv precis vid ”källan”, med andra ord WiFi-routern. Ingen bör därför vare sig arbeta eller sova i närheten av en router. En surfplatta har även den en egen antenn som avger strålning, väldigt nära kroppen. Det är därför vi rekommenderar att du skyddar dig själv från strålarna som avges i kroppens riktning. Angående WiFi anser vi och många experter att det bör stängas av när det inte används, speciellt nattetid för att kunna försäkra sig om en ostörd, god natts sömn.

 

Är det okej för mitt barn att sitta och titta på en surfplatta eller mobil som har ett av era anti-strålningsfodral på, även om barnet sitter framför skärmen och fodralet täcker baksidan?

Svar: Ett barn är väl skyddat (37-55%) mot strålningen som avges från baksidan av en surfplatta med vårt fodral på, då baksidan på plattan ofta står eller ligger på benen och på så sätt är väldigt nära kroppen. Anledningen till att det inte är lika viktigt att skydda mot strålning från framsidan är att strålningen minskar med 15% för varje decimeter enheten är från kroppen. En armlängds avstånd ger med andra ord ett gott skydd när en surfplatta eller mobil är placerad framför ett barn.

 

Varför minskas strålningen bara med 55% vid användning med ett tabletfodral?

Svar: Det är viktigast att skydda mot strålning som avges från baksidan i riktning mot mage och ben, då en surfplatta oftast står eller ligger på benen vid användning och då är väldigt nära kroppen. I denna riktning skyddar vårt tabletfodral mot upp till 55% av strålningen.

Strålningen som avges från skärmen är minst skadlig då avståndet till kropp/huvud från skärmen ofta är mellan 30-60 cm. Här kan naturens egna lagar appliceras då strålningen minskar med ungefär 15% för varje decimeter enheten placeras från kroppen. Med andra ord är det strålarna som avges från baksidan som är mest bekymmersamma då de påverkar vitala organ och genitalier. Se dock till att avståndet mellan ditt huvud och enheten är så stort som möjligt vid användning.

Om du vill minska strålningen ännu mer så rekommenderas vår anti-strålningsfilt som reducerar upp till 90% av strålningen. Den passar speciellt bra för gravida.

 

Varför har ni inga produkter som skyddar mot upp till 100% av strålningen?

Svar: 100% skydd hade gjort att all anslutning blockeras vilket medför att enheten inte fungerar över huvud taget. 100% skydd kan bara uppnås genom att sätta din enhet i "flight mode" eller stänga av den helt och hållet.

 

Ljudet är lågt i mina Air Tube hörlurar. Vad kan problemet vara?

Kontrollera att du har vridit upp volymen på ljudknappen.

Kontrollera att du vridit upp ljudet på din mobiltelefon – det kan vara skillnad mellan normal ljudnivå och hörlurarnas ljudnivå.

Kontrollera att du har placerat hörsnäckan tillräckligt långt in i örat.

 

 Kan jag tvätta anti-strålningsfilten och påsarna till mobil och babymonitor?

Svar: Ja, produkterna kan handtvättas vid 30 grader.

 

Passar den stora babymonitorn från Philips Avent med någon av påsarna för babymonitorer?

Svar: Nej, Philips Avents stora babymonitor är dessvärre för stor för våra påsar. Ett alternativ är att använda en anti-strålningsfilt för att skydda ditt barn. Kom bara ihåg att endast blockera strålningen i barnets riktning och att kontrollera att du alltid har signal.

 

Varför har produkter med RFID-skydd en begränsad livslängd?

Svar: Detta beror kort och gott på batteriets livslängd. Batteriet håller i fem år från det att RFID-teknologin aktiveras för första gången. Detta sker automatiskt när någon försöker skimma eller läsa av dina betalkort. Denna information gäller både våra anti-skimmingkort och våra mobilfodral med inbyggt RFID-skydd.

 

Senast uppdaterad februari 2022