Min kundvagn

Mini Varukorg

Upp till fira miljoner danskar besväras av huvudvärk eller migrän

Svensk och holländsk forskning visar att strålning från mobiltelefonär är en direkt orsak till att var tredje dansk har huvudvärk när och efter de pratar i mobiltelefon. Många skulle kunna undvika huvudvärken genom att ändra sina mobilvanor eller använda anti-strålningsprodukter som exempelvis Air Tube-hörlurar.

 

Visste du att...

 

  • Huvudvärk är den smärta som flest danskar söker vård för
  • Hälften av de smärtstillande preparat som säljs är för att lindra huvudvärk
  • Huvudvärk är en folksjukdom som påverkar över fyra miljoner personer i Danmark
  • Huvudvärk är ett symptom vid över 100 olika sjukdomar och tillstånd
  • Huvudvärk och migrän är orsaken till över 700.000 sjukfrånvarodagar per år
  • Huvudvärk är orsaken till en femtedel av all sjukfrånvaro
  • Huvudvärk bidrar till stora kostnader för samhället både genom direkta utgifter för medicin och besök hos läkare eller fysioterapeut och indirekte utgifter till följd av nedsatt arbetsförmåga och produktivitet
  • Huvudvärk leder till markant nedsatt livskvalitet för många männsikor (1)

 

Mobiltelefoner och mobilmaster orsakar huvudvärk

 

Det finns många olika orsaker till huvudvärk och migrän. Djupgående forskning visar att en väsentlig orsak till smärtorna kan vara strålning från mobiltelefoner och mobilmaster (2). Strålning från mobiltelefoner ger många användare huvudvärk. Var tredje dansk lider av huvudvärk orsakad av sin mobiltelefon. Vissa får minnessvårigheter och eksem av att prata i mobiltelefon. Andra drabbas av utmattningssyndrom, lider av sömnsvårigheter eller depression. (Källa: Migræne & Hovedpineforeningen, Danmark)

 

Gör något åt din huvudvärk

 

Det bästa sättet att undvika huvudvärk till följd av mobilstrålning är att undvika eller minimera sin användning. Detta är dock svårt för de allra flesta i dagens samhälle. En annan lösning är att använda högtalarfunktionen vis mobilsamtal. Se (10 goda råd) för mer tips. Bland lösningsförslagen finns också specialutvecklade anti-strålningsprodukter som våra hörlurar, Air Tubes, som reducerar mobilstrålning med upp till 99,9%. Man kan också välja att ha sin mobil i en anti-strålningspåse som reducerar upp till 85% av strålningen. Mobilpåsarna är perfekta exempelvis på natten då telefonen förvaras på nattduksbordet eller annan plats i sovrummet. Sist men inte minst kan man använda ett anti-strålningsfodral till sin mobil. Det reducerar upp till 86% av strålningen. Alla dessa produkters anti-strålningseffekt är dokumenterad av oberoende och ackrediterade, utländska och danska laboratorier.

 

Holländsk studie

 

Enligt en holländsk studie kan radiovågor från 3G-nätet kan orsaka huvudvärk, illamående och andra fysiska besvär. Efter att ha vistats i närheten av antenner som sänder ut radiovägor till UMTS/3G-nätet kan man känna sig småsjuk eller hyperaktiv. Tre holländska ministerier har gått samman och utfört en studie kring hur människokroppen påverkas fysiskt när den utsätts för strålning från 3G-nätverken. Testgruppen som utsattes för signaler från en tredje generations basstation upplevde signifikant påverkan. Enligt ett uttalande från en talesperson för studien till Reuters upplevdes yrsel, huvudvärk och illamående. Studien är den första som visar så signifikanta och negativa konsekvenser av 3G-nätet. Den världsomspännande föreningen för mobilföretag, GSM Association, har enligt Reuters valt att inte kommentera studien utan att först granska den närmre.

Kilder: 1) Migræne & Hovedpineforeningen, Danmark - 2) The Effects of 884MHz GSM Wireless Communication Signals on Self-reported Symptoms and Sleep - 1) Wayne State University & Uppsala University, USA, 2) Karolinska Institutet, Sverige, 3) Foundation IT’IS, USA) 3) www.computerworld.dk

 

Se vårt utbud av antistrålningsprodukter

Mobilfodral
Tablet fodral
Se Air Tube hörlurar
Se mobilpåse
Se babymonitorpåse
Se anti-strålningsfilt

Vill du veta mer om mobilstrålning och läsa vår 10 bra tips, då kan du ladda ner vår e-bok gratis.

Ladda ner här 

Det är viktigt att du tar ställning!