Min kundvagn

Mini Varukorg

Mobilstrålning och spermakvalitet

Bær ikke mobilen i bukselommen

 

Fakta: 30-40% av alla fertilitetsproblem och ofrivillig barnlöshet kan tillskrivas dålig spermakvalitet.

 

Mobilstrålning kan ha negativ inverkan på spermakvaliteten


En studie av en grupp forskare vid Exeter University har visat att män som har mobilen i byxfickan har 8 % sämre spermakvalitet än män som inte har mobilen i byxfickan. Studien stöds av en motsvarande från Technion University i Haifa som visade att hela 47% av de män som gick runt med mobilen i byxfickan hade kraftigt nedsatt spermakvalitet. Detta i förhållande till motsvarande siffra hos resten av befolkningen, 11%.

Läs mer om de två studierna här

 

Så kan du undvika att mobilstrålning skadar din spermakvalitet

För att undvika påverkan av spermakvaliteten behöver man tack och lov inte lägga undan mobilen helt och hållet eller vidta andra drastiska åtgärder.  Om du vill reducera mängden mobilstrålning och förbättra spermakvaliteten finns här under några råd:

 

1) Undvik att ha mobiltelefonen i byxfickan
- om du måste ha den i fickan kan du använda en anti-strålningspåse eller ett anti-strålningsfodral som båda reducerar strålningen.

2) Lägg undan mobiltelefonen när du ska sova
- den ska helst inte ligga i sovrummet alls men minst tre meter bort. Alternativt kan du placere den i en anti-strålingspåse på nattduksbordet för att reducera strålningen.

3) Undvik att sitta med din tablet/iPad eller laptop i knät eller på låren
- Se till att ha avstånd till könsorganen eller använd en anti-strålningsprodukt som våra laptopfodral, tabletfodral eller anti-strålningsfiltar för att reducera strålningen.


Läs mer om graviditet och mobilstrålning här