Min kundvagn

Mini Varukorg

Material och underhåll

Då våra produkter produceras förhåller vi oss till en erkänd och strikt uppförandekod och vi följer därför även REACH-förordningen som innebär att produktmaterialen inte innehåller skadliga kemikalier, nickel, krom eller cancerframkallande ämnen. Samtidigt har våra producenter skrivit under på att de uppfyller FN:s mänskliga rättighetskrav på säkra arbetsförhållanden och att de inte använder sig av barnarbete. Vi utför löpande kontroller av detta.

 

 Full grain-läder

Vårt äkta läder är tillverkat av full grain kohud, vilket är det finaste läder som går att få tag i. Det är mjukt, behagligt och hållbart.

Full grain-läder

Vi rekommenderar att du både förebyggande och kontinuerligt behandlar våra produkter i äkta läder, precis som du skulle göra med andra läderprodukter, exempelvis skor. Med rätt underhåll kan du se till att lädret inte slits, förlorar sina egenskaper eller sin färg som följd av dagligt slitage.

Använd en neutral läderkräm eller en färgad läderkräm om fodralet tappat sin färg. Livslängden på ett läderfodral beräknas till 1–3 år beroende på slitage och underhåll. Se video nedan.

 

 Veganskt läder

Vårt veganska läder är tillverkat av polyuretan som är ett 100% konstgjort material och därför inte har något med djurskinn och läder att göra, trots att det ser ut som äkta läder. Lädret är testat och innehåller inga skadliga kemiska ämnen i enlighet med den europeiska REACH-standarden.

Eftersom polyuretan är ett plastmaterial är det färdiga veganska lädret både praktiskt och hållbart.

Veganskt läder är också känt som syntetiskt läder, konstgjort läder, PU-läder eller under benämningen ”med läderutseende”.

Vi rekommenderar att du rengör veganskt läder med en lätt fuktad trasa. Om fodralets yta är väldigt slitet kan det eventuellt färgas igen med en läderkräm eller färg. Veganskt läder kan inte repareras och underhållas på samma sätt som äkta läder och livslängden blir därför kortare, beroende på användning och slitage. Behandla eventuellt fodralet med en silikonfri impregnering.